Tuesday, February 07, 2012

pension

Jag lägger ingen värdering i folks politiska val (även om jag av uppenbara skäl inte håller med alla) men nu måste ju Reinfeldt ha slagit sig? För om man tänker efter - vilka fördelar finns det med att jobba tills man är 75? Det kommer aldrig lösa den stora ungdomsarbetslösheten, inte ens om fler kommuner skulle vilja göra som Sollentuna och låta ungarna jobba för skitlöner (jag trodde det hette lägstalön av en anledning och den anledningen borde ju inte vara för att man ska kunna sänka den ytterligare? Rätta mig gärna om jag har fel). Men åter till pensionsåldern; vilka är det som kommer orka till 75? Det är gubbiga direktörer som tjänar miljonbelopp i årslön. Gubbiga direktörer som skulle kunna leva gott på sin pensionsersättning. De som av ekonomiska skäl kanske skulle BEHÖVA jobba 10 år till för att gå runt (typ undersköterskor m.fl) kommer inte orka. Och visst, generöse Reinfeldt vill öppna möjligheten att plugga o ta studielån även efter 54 års ålder - men då uppstår nästa delikata problem: hur lätt är det att få nytt jobb då? Och ska alla uskor omskola sig till direktörsgubbar? Lessen Reinis, men du vinner inte över mig.

3 comments:

mamsen said...

Tyvärr kommer alltid såna idéer från folk som aldrig har har haft ett fysiskt tungt jobb.Undrar om herr Reinfeldt skulle vilja ha ett gäng 70-75-åringar som ska ta hand om honom när han blir gammal eller ta hand om hans ev barnbarn.

www.mewertzaxelsson.blogspot.com. said...

Jag håller med dig, varför inte sätta Reinfeldt på existenminimum i 25 år som jag fått, trots jag sökt olika arbeten i H-sand och borde predikat i lika många år, men jag har fått nog, från alla håll. Ingen har någonsin hjälpt mig. Nu skaffar jag mig en katt, så jag har något tidsfördriv.....

Men han har ju inte Herren i sitt liv och det går inte att förhandla om min tro, alltså inget att byta bort. Jag älskar treenigheten och mitt i min fattigdom, så är jag oerhört rik. Kram till Ester farmor Mita.

www.mewertzaxelsson.blogspot.com. said...

Men nu har jag ju snart ålderspension, då får jag hoppas det bli bättre.