Saturday, June 09, 2012

Helg

Har ägnat dagen åt att organisera lite leksaker i E's rum. Lite nya lådor och lite mer "var sak på sin plats" än "allt i en enda hög så man inte hittar nåt". Ordning och reda har ju aldrig varit min starka sida, även om jag tycker det är supersnyggt med matchande lådor och pärmar och allt vad man kan hitta på för att sortera. Men nu finns det åtminstone nån sorts struktur därinne och vi lyckades plocka undan de sista leksakerna på rätt ställe innan nattningen... (Resten av lägenheten blev dock lidande av att dagen gick åt till att städa hos E samt åka till IKEA för att köpa nya lådor).

Efter det lilla projektet samt nattning av barnet (som gick över all förväntan just ikväll, till skillnad från ungefär alla andra kvällar - jag vet inte vad jag gör för fel!) så började jag förbereda morgondagens dagis-picnic. Traditionen bjuder på avslutningar i kyrkan både till sommarn och lucia/jul, hon går ju trots allt på en av Svenska Kyrkans förskolor. I morgon blir det gemensam (men egenmedhavd) picnic efteråt. Satsar på potatissallad med bacon och när jag stod och kokade årets första färskpotatis kunde jag inte låta bli att smaka. Sen var det svårt att sluta och jag insåg plötsligt varför jag hade såna potatiscravings i början av graviditeten med E - det var ju den här tiden på året, när potatisen är som godast! Då kunde jag äta potatis till frukost, lunch och middag men helst utan någonting till. Den här gången har jag inte haft några påtagliga cravings alls, men just ikväll var det väldigt, väldigt gott med potatis... Jag kanske hade utvecklat en potatiscraving den här gången också om det funnits färskpotatis mitt i vintern?

Tror hur som helst att jag har läget under kontroll inför morgondagen. Jag vet vad jag har gjort och jag tror jag har koll på vad jag behöver göra i morgon bitti för att bli klar. Nu ska jag försöka sova lite. Blev inte så mycket av den varan senaste natten, pga diverse omständigheter. En power-nap vid 19-snåret är t.ex. inte att föredra, även om den bara är en kvart. Ont i hela kroppen och en dotter som helst ska sova som ett frimärke mot en är inte heller optimalt för en god natts sömn. När A dessutom jobbar i helgen (sista passet innan två månaders ledighet!) så är Bolibompa-barnvakten inte att förakta på morgonen! E är (än så länge) ett väldigt lydigt barn och säger till när det kommer nåt program som hon vet att hon inte får titta på (t.ex. Vampyrskolan) eller som hon själv inte gillar (t.ex. Biss & Kajs), så jag behöver inte oroa mig så mycket för att hon tittar på något olämpligt. Imorgon finns dock inte någon tid för tupplur i soffan när klockan väl har ringt, så det är lika bra att gå o lägga mig nu så jag orkar med... Godnatt!

PS: När är det man måste börja blogga varje dag för att inte bli misstänkt för att ligga på förlossningen, Johanna? ;)

1 comment:

AnnieeG said...

Två veckor före bf räknas ju som normalt, så jag skulle nog säga att det är då man bör posta minst ett inlägg om dagen.