Thursday, November 22, 2012

Dagens lärdom

Att springa direkt efter maten var inte optimalt! Hade egentligen inte tänkt springa alls idag, men alla löpband var upptagna igår när jag var o tränade på dagen, så då blev det crosstrainer, som inte är nån favorit. Jag hamnar liksom i nån sorts comfort zone och tar inte i som jag borde. Just där o då kände jag mig rätt duktig - men efteråt kände jag mig lika otränad (i betydelsen "att inte ha tränat") som innan. Så därför gav jag mig ut på en halvmilsrunda nu ikväll. Det tog lite längre tid än förra gången, 32:36 stannade klockan på för 5.2 km. Hade ingen ork att spurta från mina zombies, så de kom ikapp mig två gånger... Mörkret ute adderade definitivt ytterligare en dimension till hela grejen med att vara jagad av zombies, men maten i magen gjorde inte direkt att jag kände mig på topp när de kom efter. Hur som haver barnen kär, jag sprang hela vägen och just idag är det tillräckligt stort! Ett snitttempo på 9.5 kmph känns ok med tanke på att Gubbis inte ens är 5 månader och att jag inte var särskilt mycket snabbare innan jag blev gravid heller :) Mitt sista (senaste) 5km-lopp sprang jag på 28:43 (i relativt kuperad terräng) i Hagaparken förra hösten.

Imorgon får jag besök av chefen och en arbetskamrat, hurra! Hade tänkt köra lite intervallträning på morgonkvisten, men nu har jag ju sprungit ikväll och dessutom behöver jag handla lite innan de kommer, så kanske inte ändå? Eller så tar jag en lite längre väg hem från affären helt enkelt :) Vi får se. Ska iaf ta o fylla i min ledighetsansökan ikväll, så jag kan lämna in den imorgon.

Det börjar bli den där tiden på året när man ska skriva listor åt höger och vänster också. E skriver (dikterar kanske mer, även om hon börjar ha koll på bokstäverna) önskelista till jul och själv börjar jag fundera på målsättningar med träningen nästa år. Så här ser det ut än så länge:
* Sub55 på milen (det är iaf det jag kommer träna mot, sen om jag når dit eller inte återstår att se!)
* 5000 träningsminuter under 2013. Det kan låta mycket, men utslaget på ett år så är det inte ens 100 minuter i veckan och om man tränar 3 gånger i veckan (vilket jag gör och tänker fortsätta med) så är det ca 3*32 minuter, dvs tre halvmilsrundor i veckan! Eftersom jag dessutom planerar att utöka distansen så borde 5000 minuter vara ett rimligt mål med lite utrymme för nån förkylning om det vill sig illa.
* Inga 5km-lopp över 30 minuter (jag har inte anmält mig till något än och har inte riktigt bestämt vilka lopp jag ska satsa på i vår).
* Minst ett 10km-lopp under 60 minuter (jag är hittills anmäld till tre stycken).
* Det där med lopp är alltid lika svårt, för även om JAG vet att jag kan springa en viss distans på en viss tid så är det ju galet mycket mer folk i vägen när man springer lopp! Nån gång under 2013 ska jag därför springa Tjejmils-banan utan allt det där folket och se hur lång tid det tar då, utan alla tanter med stavar som tror att de kan ta sig runt under timmen... Jag tror mig ha sprungit Tjejmilen tillräckligt många gånger för att hitta rundan utantill när jag väl är på plats.

Nu ska jag röja upp i vardagsrummet så det finns nånstans att umgås imorgon, sen är det nog dags att försöka knoppa en stund. Gonatt!

No comments: