Thursday, October 17, 2013

Regn och rusk




Toppas med


 Lite koriander











Lite salsa













Lite avocado











                               
 Lite riven ost


 
Lite yoghurt (eller gräddfil)













Lite nachochips (går bra att ha på sidan)



 Och höstruskmiddagen är serverad.


Om man tål rödlök är det också gott till. Sen ska det ju vara skuren majstortilla i, men det fanns inte på någon av de tre affärer vi har varit på den senaste veckan, så det blev chips istället. Jag låter aldrig min soppa sjuda så länge som det står i receptet, vem hinner laga mat i tre timmar mitt i veckan? Men det brukar bli bra ändå.

Jag vet inte hur det är för er, men jag har svårt att springa efter att jag har ätit, jag vill gärna ha både 4 och 5 timmar för att smälta maten. Det + tid med barnen gjorde att jag inte kom ut förrän efter 9 ikväll. 13.6 iskalla, blöta kilometer senare sitter jag nu i soffan och är inte trött. Jag höll på att frysa ihjäl och eftersom jag har packat ner goretex-skorna så sprang jag i de vanliga trots regnet. Inte så bra idé. Efter 8.75 trampade jag i en vattenpöl och sen hann det bli ett par till innan jag kom hem, så nu har jag skavsår på båda fötterna. Hoppas bara att jag slipper bli förkyld på kuppen. Utmed Dag Hammarskjölds väg är det bitvis öppna fält på båda sidor och där blåste det iskalla vindar och regndropparna kändes som nålar mot ansiktet. Hu. Sista 4-500 meterna hem tänkte jag gå för att varva ner (det ska tydligen vara bra för att undvika skador och funkar för mig som ju har dragit på mig en del överansträngningar genom åren) men det var så fruktansvärt kallt så jag gick kanske hälften, sen sprang jag igen. Kommer inte ihåg vad sluttiden blev, men 5:58-tempo var det iaf.

Det ska tydligen regna en del i helgen också, men vad 17 - jag har egentid! Det är allt som räknas just nu. Om 24 timmar ligger jag i en egen säng på ett hotell. Det här är förmodligen det sista ni hör av mig innan jag kommer hem (fast det är inte ett löfte). Om ni får tid över i helgen och inte vet vad ni ska äta så rekommenderar jag soppan ovan. Receptet finns i kortversion längst ner på sidan (det är alltså en länk till receptet längst upp i det här inlägget och längst ner på den sidan är det jag pratar om). Google Translate och en app för att omvandla enheter kan vara bra att ha.

Ha en trevlig helg allihop!

1 comment:

www.mewertzaxelsson.blogspot.com. said...

Det ser verkligen mycket gott ut, hoppas det finns kvar tills jag kommer. Det ska bli så roligt att träffa mina söner och mina fina barnbarn. Som sagt lycka till!

Mita.